Home          Zelf Bouwen          Technische installatie          Prijzen         Onderhoud       Fotoalbum          Contact          Aanbieding          Warmtepompen

  Laatste nieuws

  • Onze ON-LINE shop is geopend.......
    klik hier voor rechtstreeks naar de shop te gaan..  

   Onderhoud van uw zwembad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterbehandeling.

We laten het bad vollopen met fris water, als het vol is controleren we met behulp van een controlesetje de PH waarde van het water. Dit is de zuurtegraad en deze moet zijn tussen de 7.0 en 7.6
Bij een te hoge PH waarde gebruik PH Ė  bij een te lage waarde gebruik PH + , let in beide gevallen op de juiste dosering los het poeder op in een gieter met water of los het poeder op in de  skimmer met lopende filterpomp maar strooi het poeder nooit rechtstreeks in het bad . 

Daarna controleren we het chloorgehalte, dit dient als ontsmettingsmiddel tegen bacteriŽn en om algen te bestrijden.
Deze waarde lezen we af met het controlesetje, gebruik zeker meer chloor dan nodig is.
Ook hier de evt. chloorpoeder eerst oplossen in water/skimmer en dan pas toedienen.
Gebruik geen vloeibare chloor direct in de polyester baden, dit kan een reactie veroorzaken op de aangebrachte gel coating waardoor er kleurverschillen op kunnen treden .
Gebruik langwerkende chloortabletten in uw skimmer mandje om het chloorgehalte op peil te houden, deze na circa 10-14 dagen bijvullen . 


"stof"zuigen van het zwembad.


Kraan van bodemput sluiten.

"Stof"zuigen:

Om de stofzuiger te kunnen gebruiken gaat u als volgt te werk:

Gooi de slang in het water. Houd het zwarte uiteinde van de slang voor de inlaatkop zodat de slang wordt schoongespoelt van vuil en zand. Sluit het witte gedeelte van de slang aan op de stofzuiger. Houd de slang goed onder water zodat er geen lucht inkomt. Haal het skimmer mandje uit de skimmer. Duw het zwarte gedeelte van de slang in de skimmer. Sluit vervolgens de kraan van de bodemput, zodat alleen de skimmer openstaat. Nu kunt u de bodem en wanden van uw zwembad schoonmaken. Houd de slang goed onderwater zodat de pomp geen lucht aanzuigt !

Als u klaar bent trekt u het zwarte gedeelte uit de skimmer. Zet vervolgens weer de bodemput open. U kunt het beste nu de pomp gelijk terugspoelen.

 

WINTERKLAAR maken van uw zwembad:

 

 

 

 

Zware vervuiling verwijderen we regelmatig met ons schepnet en waterzuiger.
Fijne vervuiling van uw zwembadwater kun je moeilijk wegfilteren en zal door de zandfilter heen gaan en weer terug in water terecht komen .
Deze vervuiling kunnen we met een vlokmiddel bestrijden dit zorgt ervoor dat de kleine deeltjes aan elkaar gaan kleven en zo wel door de zandfilter gefilterd worden .
Indien nodig vlokmiddel toedienen aan de ingang van de skimmer terwijl we het water een uurtje laten circuleren, vervolgens kunnen we circa 5-6 uur filteren om de vlokken eruit te filteren.  

Groen water kan bestreden worden door eerst uw PH gehalte op peil te brengen en vervolgens een chloorschok te geven . Dit is het toedienen van een grote dosis Chloorpoeder ca 10 gr per m3 constant blijven filteren en regelmatig uw filter.Terugspoelen Vervolgens gaan we vlokmiddel toedienen om de dode algen eruit te kunnen filteren .

Zonodig herhalen maar altijd en regelmatig uw PH en chloorpeil controleren dit is van groot belang voor zuiver en fris zwemwater .

Filterinstallatie reinigen:

Als de druk meter op de filterinstallatie oploop van 0,5 naar 1 Bar betekent het dat uw filterinstallatie vol vuil zit. Nu moet u de filterinstallatie "terugspoelen". Schakel de pomp uit. Om de handel van de zeswegkraan te verstellen, dient u deze naar onderen te drukken en te draaien. Zet vervolgens de handel van de zeswegkraan op stand 2 "reinigen" Zorg er voor dat op de filter een slang is aangesloten waar het vuile water naar het riool kan spoelen. Zet de pomp weer aan. U ziet in het klaine glaasje dat deze troebel wordt. Laat de pomp ongeveer 3 minuten draaien, of tot het kijkglaasje weer helder wordt.

Zet de pomp uit. Zet de handel van de zeswegkraan op stand 3 "spoelen". Zet de pomp weer aan. Nu spoelen we de filterinstallatie en de leidingen schoon. Laar de pomp ongeveer 1 minuut lopen. Zet de pomp uit.

Zet de kraan van de zeswegkraan weer op stand 1 "filteren"

De filterinstallatie is nu volledig schoongepoelt. Het zand in de filterinstallatie gaat 3 Š 4 jaar mee. Dan dient dit vervangen te worden.

Als de inlaatkoppen luchtbellen blazen, of er komt water uit het filtervat, dient u de filterinstallatie ook terug te spoelen.

Zorg er ALTIJD voor dat u de pomp uit zet, alvorens u de kraan verstelt.

Om water uit het zwembad te laten lopen kunt u tevens de pomp gebruiken. Zet de pomp uit, en draai de kraan op stand 4 "waste". Op deze manier spoelt er water uit het zwembad. 

Op stand 5 "circuleren"stroomt het water NIET door het zandfilter, maar rechtstreeks naar het zwembad zonder gefiltert te worden.  

Op stand 6 staat de pomp dicht.

Op stand 0 staat de pomp in winterstand, en alle leidingen open.

Veel gestelde vragen over onderhoud. klik hier

 

 


 

Copyright ģ 2007 mooizwembad.com  

Welkom op MOOIZWEMBAD.COM

Het voordelige professionele zwembad.